JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović usljed velikih obaveza sa pacijentima i projekata za povećanje kapaciteta zbog svjetske renomiranosti  raskida saradnju sa magazinom "Aura" i "BH pčelar" od 25.08.2008.. Sve informacije će biti objavljivane na zvaničnoj web stranici Porodičnog pčelarstva Hatibovć i naravno za detalje koji Vas zanimaju, možete nam se direktno obratiti.

 

 

Home Apifitoterapija
Apifitoterapija PDF Print E-mail
Wednesday, 11 October 2006 18:18

 

 

 

 

 

 


Mnogim naučnim istraživanjima je dokazana djelotvornost pčelinjih proizvoda na organizam u potpunosti. Značajna uloga pčelinjih proizvoda u čovjekovom organizmu je dokazana od strane vodećih naučnih i zdravstvenih institucija iz SAD-a, Rusije i dr. kao i njihovih najpriznatijih profesora. Med blagotvono djeluje na nervni sistem i umni rad zahvaljujući fosforu, željezu i eteričnim uljima. A također rad srca čini jačim i energičnijim. Propolis djeluje na mnogo načina a jedan od njih je i dezinfekcija. Sami Indijci su tuberkolozu liječili medom kao i Hipokrat koji se smatra za " oca moderne medicine". Svi pčelinji proizvodi imaju veoma jak uticaj na organizam čovjeka i to pojedinačno. Međutim ako se koriste prirodni medikamenti porodičnog pčelarstva Hatibović koji su napravljeni po tajnoj dugogodišnjoj tradiciji i najnovijim dostignućima, učinak je nevjerovatan na sva oboljenja.


Kakva je naša tradicija? Krenimo sa jednom jako starom pričom o počecima naše tradicije. Hamzalija Hatibović, kojeg danas poznajemo kao utemeljitelja porodičnog pčelarstva Hatibović, je bio malo dijete kada su njegov djed I otac koristili prirodne medikamente da liječe tuberkulozu.


Tada se govorilo o pronađenom “bijelom prahu” koji briše tuberkulozu. To je bio penicillin! I istina, peniclin je “brisao “ sojeve mikobakterija koji su izazivale tuberkulozu. Međutim, tokom vremena, razvijali su se novi antibiotici jer sojevi su postajali sve otporniji na penicillin a danas smo došli opet u vrijeme da Hamzalija, koji je vidio djelovanje penicilina u svom vrhu, pomaže pri liječenju osoba sa TBC-om, upravo zbog razvijanja rezistentnosti.


Time smo pokušali ukratko opisati postojanje tradicije u apiterapiji naše porodice. Međutim, naša tradicija se vremenom I širila.


Sve nezdraviji način življenja I uznapredovala medicina koja zasigurno otkriva oboljenja u ranijim fazama nego mnogo godina ranije, doveli su do porasti raznih oboljenja u našoj populaciji.


Prehlade I upale grla I krajnika su zasigurno oboljenje koje se najčešće pojavljuje I to iz razloga što se najviše javljaju sezonski. Mi danas imamo preko 95% slučajeva gdje smo pomogli u izlječenju prehlada, upala, rješavanja problema sa trećim krajnikom te smo imuni sistem ojačali da se ti procesi ne bi ponavljali sezonski.


Imali smo mnogo slučajeva upala drugih organa, kao što su upale pluća, upale urinarnog trakta I mnoge druge, a uspješno smo pomogli tim pacijentima da riješe svoje probleme.


Najčešća infektivna bolest današnjice je hepatitis B, a mi smo imali pacijente kojima smo pomogli u liječenju svih vrsta hepatitisa, kao I drugih infektivnih oboljenja te ciroze jetre.


Da bismo nabrajali sve tipove oboljenja s kojima smo se susreli, trebali bi sigurno previse vremena I još više prostora, pa ćemo ukratko se osvrnuti na bolesti koje danas uzrokuju najviše slučajeva smrti prema podacima WHO ( Svjetske zdravstvene organizacije ).  Među prvih deset oboljenja današnjice koji su letalni spadaju tumori pluća, bronhija I traheja, infekcije donjeg respiratornog trakta, hronična opstruktivna bolest pluća , dijarealne bolesti, te srčani I moždani udari ali I ishemije srca. Mi smo pomogli u liječenju mnoštvu ovih I sličnih dijagnoza , infekcija I tumora svih organa.


U prvih deset oboljenja koja izazivaju najviše smrtnih slučajeva prema WHO su I dijabetes I povišen krvni pritisak, za koje ne postoji definitivan lijek, međutim, postoji način da se drži pod kontrolom da bi se život, koliko toliko, odvijao normalnim tokom.


Posebno mjesto zauzimaju oboljenja koja zahvataju nervni sistem, počevši od nedovoljno istražene multipla skleroze, tumora nervnog sistema, metastaza u nervnom sistemu, upaljenih živaca te staračkih oboljenja kao što su Alzhaimer I Parkinson. U ovim oboljenjima smo imali izuzetno velike pomake, što vidimo prema nalazima pacijenata koje pratimo tokom pomaganja u liječenju.


Kod tumora kože I mnoštva kožnih oboljenja kao što su psorijaza, dermatitis I ekcemi, kojima su sve češće zahvaćeni naši pacijenti, imai smo izuzetne uspjehe.


Sada su sve češća oboljenja kod pripadnica ženskog spola te hormonalni poremećaji a do danas smo dobili velike rezultate u pomaganju pri liječenju oboljenja karakterističnih za ženski spol I posebno hormonalnih poremećaja žlijezda sa unutrašnjim lučenjem te oboljenja vezanih za polne organe.


Specifični načini pomaganja pri liječenju koštanih oboljenja kao što su reumatski artritis, osteoporoza, osteomijelitis I mnoga druga, su pokazala izuzetne rezultate.


Posebno možemo spomenuti oboljenja kao što su sarkoidoza( nakupljanje inflamatornih ćelija u mnogim organima), Addisonova bolest, Kušingov sindrom I slična oboljenja , u kojima smo imali izuzetno mnogo uspješnih priča.


Nabrajanje oboljenja s kojima smo se susretali se zasigurno može nastaviti u nedogled, te Vas pozivamo, bilo kakvo oboljenje da je u pitanju, da nam se obratite, da bismo mogli detaljnije porazgovarati.


Što se tiče naše apiterapije, liječnički nalazi su OBAVEZNI, jer prema nalazima koje pacijent donosi, raspravljamo dalje o mogućim koracima koje možemo raditi. Na ovom principu se zasniva naša apiterpija I zbog toga se naziva komplementarna medicina, jer kombinujemo naučna istraživanja I prirodu da bismo pronašli odgovor na oboljenja.


Last Updated ( Saturday, 07 February 2015 14:02 )