JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović je još jednom dokazalo da je lider u području pčelarstva i apiterapije. 01.01.2009.god. smo primljeni u Američko apiterapeutsko društvo sa sjedištem u Nju Jorku.

 

Home Kozmetika Kozmetika zdravlja
Kozmetika zdravlja PDF Print E-mail
Monday, 28 September 2015 19:36

„Amara by Hatibović“ nudi prilično veliki spektar proizvoda, koji osim ljepoti, služe i zdravlju. Ali, želimo obavezno napomenuti da bilo koje stanje povezano sa kožom, ne može se tretirati samo na koži. Ujedno se organizam mora oporavljati iznutra.

Da bismo što praktičnije to pojasnili, ako neko stanje tretirate samo na površini kože, samo se koža oporavlja a sami uzrok ostaje aktivan unutar organizma, što vuče za sobom posljedice, tj. efekat na koži se može vratiti. Međutim, ako tretirate organizam i iznutra i na površini kože, dobijamo dvojaki efekat oporavka.

Među kremama za zdravlje su :

 

 

 

Propolis krema : Za propolis znamo da je najveći prirodni antibiotik i dezinficijens, a takvu ulogu ima i na koži. Bilo da je u pitanju neko kožno oboljenje, osip, ožiljci od akni, upaljene akne, ranice, propolis krema će, po uputstvu koje dobijete za korištenje i(li) u kombinaciji sa dodatnim proizvodima, sanirati te probleme.

 
  

Nevenova krema sa kakao puterom : Neven ublažava crvenila kože, osipe, može da se koristi i na osjetljivoj koži beba, gdje smo već imali mnogo potvrđenih informacija, da je osip od pelena nestao od par nanošenja kreme. Osim aktivnih principa nevena, tu je i kakao puter, za koji je dokazano da, zajedno sa pčelinjim voskom, dopunjava kožu gdje je potrebno potpuno prirodno, i u samoj kombinaciji i omjeru sastojaka leži uspješnost ove kreme na svim tipovima kože.

Lavanda : Jednom ko je kupi, kupit će je opet. To je već dokazano, obzirom da je jedna od prvih krema kojim smo pokrenuli ovu liniju proizvoda. Lavanda ublažava crvenilo, akne, idealna je kao zaštitna krema ispod teške svakodnevne šminke, jer dopušta koži da diše. A povrh svega toga :

-Nanošenjem na sljepoočnice i umasiravanjem kružnim pokretima oslobađa vas glavobolje

-Nanošenjem i umasiravanjem na područje nosa, sluznice nosa i  sinusa oslobađa vas muka začepljenog nosa usljed raznih efekata

Last Updated ( Monday, 28 September 2015 20:30 )