JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović usljed velikih obaveza sa pacijentima i projekata za povećanje kapaciteta zbog svjetske renomiranosti  raskida saradnju sa magazinom "Aura" i "BH pčelar" od 25.08.2008.. Sve informacije će biti objavljivane na zvaničnoj web stranici Porodičnog pčelarstva Hatibovć i naravno za detalje koji Vas zanimaju, možete nam se direktno obratiti.

 

 

Home Kozmetika Kreme
Kreme PDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2015 19:55


Kozmetika koju koristimo najčešće u sebi ima i sastojke za koje ne primijetimo odmah da ne odgovaraju koži, ali s vremenom upotrebe, ti efekti postaju vidljiviji.


U našoj kozmetici nema dodatnih konzervansa niti bilo kakvih hemijskih supstanci, čime rok trajanja ne možemo učiniti višegodišnjim, ali kvalitet koji dobijete je neprikosnoven, i sigurno smo da vam naša kozmetika neće uopće niti dočekati istek roka, jer ćete biti zadovoljni u toj mjeri da ćete se posvetiti sebi svakog dana da bar nanesete kremu na lice.


Kupci nas najčešće pitaju da li je krema za lice ili za ruke? Svaka naša krema ima pažljivo izrađenu formulaciju da se može primijenjivati na najosjetljivijoj koži lica, međutim, to je ne čini nepodobnom za korištenje na drugim dijelovima tijela. Njena formulacija je čini vašim idealnim, potrebnim saveznikom u ljepoti.


Svakoj našoj kremi je baza djevičanski pčelinji vosak, koji nosi svoju masnoću, međutim, nijednom tipu kože taj vosak ne smeta jer je naučnim istraživanjima dokazano da vosak, osim sto ima natibakterijska svojstva koja se ne mijenjaju niti kroz stoljeća stajanja voska, idealno nadopunjava našu kožu nutrijentima koji su joj potrebni, štiti je od vanjskih uticaja, a nosi i određena anti-age svojstva.


Naši proizvodi ne sadrže:


-parabene


-konzervanse (djevičanski vosak je prirodni konzervans)


-teške metale


-umjetne arome


-umjetne mirise


-GMO


-propilen glikole,....


Kao što dobijete u našim medenim proizvodima samo ono što je pčela unijela u košnicu iz prirode, tako i u našim kozmetičkim proizvodima dobijete isključivo prirodne sastojke.

 

Aloja : Naša prva krema iz ovog asortimana koja je izašla. Njena efikasnost leži u specifičnoj proizvodnji kreme, krenuvši od lično uzgajanih specifičnih aloja od kojih ne koristimo samo gel, nego i druge dijelove koji nose veću efikasnost nego sami gel. Savršena je za svakodnevnu hidrataciju kože, bilo kojeg tipa: suhe, masne, mješovite, normalne ili zrele, zaštitu tokom svih godišnjih doba, a otkrit ćemo vam i tajnu koju smo isprobali na sebi. Ukoliko se namažete ovom kremom kada se sunčate, dobit ćete divnu bronzanu boju bez crvenila i izgorene kože, a to posebno se odnosi na osobe koje imaju svijetlu, osjetljivu put.

  

Normalna koža : Rijetke su osobe koje mogu da se pohvale eudermalnim tipom kože, koji podrazumijeva savršeno izbalansiranu masnoću i suhoću kože i lahko je prepoznatljiva po finim porama, glatkoj teksturi, ujednačenom tenu ružičaste boje i nema prisutnih mrlja. Međutim, i ovaj tip kože zahtijeva njegu da bi zadržala te karakteristike, posebno iz razloga što eudermalna koža se suši u procesu starenja. Za vas koji se prepoznajete u ovom tipu kože, pripremili smo kremu izrazitog mirisa cvjetova naranče, za svakodnevnu njegu.

  

Suha koža : Lahko se prepoznaje po tome što je grublja, ljušti se na pojedinim dijelovima i slabog je elasticiteta a izuzetno je osjetljiva na iritacije. Takva je jer proizvodi manje sebuma nego što je potrebno da bi se održala hidriranost. Brine li vas najviše činjenica da osobe sa suhom kožom najčešće imaju mnogo vidljivije bore nego osobe sa drugim tipovima kože? Sa našim proizvodima nema potreba za brigu oko bora, jer naša krema za suhu kožu sadrži esecijalno ulje bijelog jasmina, koje najbolje hrani ovaj tip kože, a obzirom da ima izuzetno antiseptično, baktericidno, fungicidno i antiviralno dejstvo, zaštitit će vašu osjetljivu kožu od bakterija, gljivica i virusa.

  

Masna koža : Ovaj tip kože proizvodi višak sebuma, pa su prisutne šire pore i masni sjaja a sklona je aknama. Naša krema za masnu kožu sadrži eterično ulje kadulje koje uspješno sužava pore i reguliše lučenje sebuma. Nadamo se da ćete i vi biti jedni od mnogih koji su se polahko, uz prirodu i nas riješili upornih akni, bilo u tinejdžerskim godinama ili onim kasnijim.

  

+40 : Znate li da smilje je jedini cvijet koji čak i kada se ubere, ne blijedi. Po tim svojim osobinama je i dobio ime Imortelle, besmrtan. Eterična ulja smilja su bogata aktivnim molekulama koje pružaju jedinstvena anti-age svojstva. Zrela koža zaslužuje ovakvu njegu a mi vam nudimo sto posto prirodno ulje smilja u našim proizvodima. Iz iskustva možemo reći da ćete se zaljubiti u ovu kremu onog trenutka kada je otvorite.

Last Updated ( Tuesday, 29 September 2015 20:02 )