JA slide show

Novosti

Gospodin Hemed Hodzic je nas dugogodišnji pacijent kojeg smo izliječili od tumora pluća o cemu možete više pročitati ovdje. Posljednji nalazi su pokazali da od tumora nema ni traga, a on i dalje koristi naše proizvode za očuvanje zdravlja. Najljepše želje od porodičnog pčelarstva Hatibović.

 

Home O nama Naši uspjesi Kongresi Apimondije
Kongresi Apimondije
41.kongres Apimondije PDF Print E-mail
Saturday, 07 February 2015 21:18
Ponosni sponzori odlaska na 41. Kongres Apimondije Ledo d.o.o. i Opcina Novi Grad
 

  

Pogledajte galeriju slika sa 41. kongresa Apimondije održanog u Francuskoj 2009.godine, na kojem smo dobili svjetsku zlatnu medalju za najbolji med na svijetu. 

2009.godinu porodično pčelarstvo Hatibović će sigurno pamtiti po prvom kongresu Apimondije kome smo prisustvovali, a to je bio 41. Kongres Apimondije održan u Francuskoj. Ovu godinu treba da pamte I sve bivše zemlje Jugoslavije, jer je to godina kada je prva ikada svjetska zlatna medalja za najbolji med na svijetu donešena u naše prostore.

Na ovaj kongres smo krenuli nakon uspjeha iz prethodne godine sa foruma Apimondije. Krenuli smo skromno, finansirajući svoj put na kongres uz pomoć divnih ljudi koji su nas podržali, za razliku od mnoštva drugih. Ali smo zato definitivno bili bogati u području znanja.

Tokom godina, priča o takmičenju na kome smo učestvovali, je postala svojevrsna anegdota. Idemo na kongres, učesnici takmičenja I predstavljanja proizvoda su velike firme I države. A mi dolazimo iz Bosne koja nije član Apimondije, mi smo time što smo primljeni u članstvo, utabali put za dva udruženja da postanu članovi poslije nas, a naša država ni dan danas to nije.

Prijavljujemo uzorke na takmičenje na kome su firme sa na desetine hiljada košnica a mi idemo u sve to sa skromnih 500 košnica. Uzorci se predaju sa analizama certificirane laboratorije I pod šiframa idu na slijepu probu. Ne očekujemo ništa jer idemo naspram giganta, I dalje idemo na predavanja, pozdravljamo se sa činovnicima Apimondije, upoznajemo se sa novim ljudima u svijetu pčelarstva, prolaze dani kongresa I dolazimo do posljednjeg dana.

Primamo poziv da dođemo u dvoranu. Gospodin u odboru govori : “O da, svaka čast. Zlatna medalja!” A mi u nevjerici gledamo u njega pa u dokumente.

Da, dobili smo zlatnu medalju. Zlatnu medalju za najbolji med na svijetu. Zlatnu medalju koja je prva u bivšoj Jugoslaviji u ovom području.

I vraćamo se time na sami početak ove priče. Išli smo skromno, ali sa velikim znanjem. Znanje koje smo prenosili s generacije na generaciju proteklih 200 godina, znanje koje smo crpili iz istraživanja dovelo je do toga da možemo znanjem da se borimo protiv najvećih giganta.

S ponosom svaki dan naglašavamo važnost ove medalje, jer je sigurno bila krun na naš sav dotadašnji rad I idemo naprijed još jači jer znanja je mnogo I neiscrpno je, a mićemo ga koristiti da dobijamo najbolje rezultate u svim poljima našeg rada, zbog nas I naše tradicije I naših klijenata I pacijenata. 

Last Updated ( Sunday, 08 February 2015 09:13 )