JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović je još jednom dokazalo da je lider u području pčelarstva i apiterapije. 01.01.2009.god. smo primljeni u Američko apiterapeutsko društvo sa sjedištem u Nju Jorku.

 

Home O nama Naši uspjesi Forumi Apimondije
Forumi Apimondije
Forum Apimondije (Italija) PDF Print E-mail
Saturday, 30 September 2006 21:27

 

 

 

 

 Ponosni sponzori odlaska na Forum Apimondije u Italiji

 MKO EKI i Grafotisak d.o.o. Grude
  

 

 

 

Rano ujutro, a za neke kasno uvečer, Hamzalija Hatibović je sa svoje dvije kćerke, Jasminkom i Dženanom, 7.juna 2008.god., krenuo na Forum "Apimedica and Apiquality" koji se održavao od 9. do 12. juna 2008.god. u Rimu. Naše putovanje je bilo veoma ugodno. Italija je prelijepa zemlja. Do Rima, vidjeli smo prelijepe krajolike i stare građevine. Da li su to bila skrovišta tajnih putnika ili vile starih italijanskih porodica ili čak gradovi, ne znamo. Ali, ljepota tih mjesta oduzima dah.

 

 

Stari grad blizu Rima

 

Registracija delegata 

 

8.juna 2008.god., stigli smo u Rim u naš hotel. Prošetali smo da bismo upoznali kako ljepote dijela Rima u kojem smo boravili, tako i da bismo upoznali mjesto koje će nam biti drugi dom tokom 6 dana.

U ponedjeljak rano ujutro, počela je registracija delegata a nakon toga predavanja. Tokom prvog dana foruma, razgovori i predavanja su vođeni o apikvaliteti, tj. o kvaliteti pčelinjih proizvoda. Kako zaštiti istinske proizvođače meda i ostalih pčelinjih proizvoda od onih koji to nisu. Predavanja su vršena o postavljanju zakona o standardima pčelinjih proizvoda na svjetskom nivou, koje porodično pčelarstvo Hatibović ispunjava. 

 

 

 

 Dolazak na Forum

 

  Proizvodi porodičnog pčelarstva Hatibović na Forumu

 

  Upoznavanje sa gen. sekretarom Riccardom Jannoni Sebastianini

 

Taj dan smo proveli većim dijelom na radionici o primjeni terapeutskih masaža medom i pčelinjim otrovom, za koje smo dobili certifikate, jedini od svih učesnika. Ove masaže ubrzavaju proces izlječenje čak do 50% a više o njima možete pročitati u odjeljku Naš Program- Naši prozvodi.

Drugi dan foruma predstavljeni su radovi na temu pčelinjeg zdravlja, novim metodama biološke kontrole liječenja i proučavanja o gubitku pčela. Također su držana predavanja o pčelinjem otrovu i ljudskom imunom sistemu, njegovoj zaštiti i o ljekovitim biljkama u apiterapiji. Taj dan smo bili na radionici, tj. na seminaru o primjeni apiterapije za čiju primjenu smo zvanično certificirani od strane Apimondije, a ovdje i vidite te certifikate.

11.juni je bio posvećen prvenstveno medu, dopunjavanju dosadašnjih istraživanja, njegovom terapeutskom djelovanju i upotrebi u komplementranoj medicini, čime se porodičo pčelarstvo Hatibović bavi, tj. korištenje medicinskih nalaza za utvrđivanje dijagnoze i liječenja apifitoterapijom. Također smo razgovarali o polenu, kako i na koji način standardizirati polen, da ne bi dolazilo do pojave lažnih polena na tržištu a također i matične mliječi koja je najviše na udaru, jer masovno dolazi do proizvodnje tzv. matične mliječi koja to ustvari nije. Tako i za ostale pčelinje proizvode.

 

 

   Sa profesorom Theodorom Cherbuliez

 

Na koncertu italijanske kulture 

 

Apipunktura ili liječenje pčelinjih ubodima je jedna od najstarijih a u isto vrijeme najnovijih metoda, pa smo pohađali seminar o apipunkturi. Certificirani smo za apipunkturu od strane Apimondije, jedini u široj regiji. Certifikate možete da vidite na ovoj stranici.

   

Raffaelo Cirone dodjeluje Hamzaliji Hatiboviću počasnu značku italijanskih pčelara

 

U razgovoru sa Cristinom Mateescu o apiterapiji

 

  Na seminaru o najnovijim metodama za apipunkturu

 

12. juni. Završni dan foruma i vrijeme za oproštaj do sljedećeg viđenja na novom forumu. Do tada ćemo razmjenjivati iskustva putem telefona i maila. Predavanja i razgovori su bili usmjereni na apiterapiju, najnoviju i najstariju metodu liječenja kojom se porodično pčelarstvo Hatibović bavi!!! Posvetili smo pažnju novijim oboljenjima tipa multipleks skleroze, Alzhajmera, Parkinsonove bolesti, itd. Još jednom smo dokazali da se lijek nalazi u prirodi i čistoj apifitoterapiji  kojom se porodično pčelarstvo Hatibović bavi. Za ostale bolesti smo dokazali da ih liječimo, a sada čak i one za koje moderna medicina nema odgovora.

   

Certifikati o učešću na Forumu Apimondije od 9 do 12 juna 2008 "Apimedica and Apiquality"
Certificates of participation of Apimondia Forum from 9th till 12th June 2008 "Apimedica and Apiquality"
   
 Certifikati za primjenu terapeutskih masaža medom i pčelinjim otrovom
Certificates for application of therapeutical massages with honey and bee venom
  

 

Certifikati za primjenu apiterapije
Certificates for application of apytherapy

   

Certifikat za primjenu apipunkture(terapija pčelinjim ubodom)
Certificates for application of apipuncture(therapies with bee stings) 

 

 

 

Hatibovići na predavanju

 

From left to right: Riccardo Jannoni Sebastianini-general secretar, Fillipo Jannoni Sebastianini,Hamzalija Hatibović, Raffaelo Cironi-presidnet of Italian beekeepers association, Antonella Canini-president of Honey research centre, Dženana Hatibović and Jasminka Hatibović  


 

 

 

Sa predsjednikom Apimondije Asger Soogard Jorgensenom

 

U razgovoru sa slovencom Francom Sivicem

 

 

Sa Stefanom Bogdanov

 

 

 

Riječi zahvale od strane porodičnog pčelarstva Hatibović za sve članove Apimondije

 

 

 Pozdravi do sljedećeg susreta, na budućem 41. kongresu

 

 

Last Updated ( Saturday, 07 February 2015 16:19 )