JA slide show

Novosti

Gospodin Hemed Hodzic je nas dugogodišnji pacijent kojeg smo izliječili od tumora pluća o cemu možete više pročitati ovdje. Posljednji nalazi su pokazali da od tumora nema ni traga, a on i dalje koristi naše proizvode za očuvanje zdravlja. Najljepše želje od porodičnog pčelarstva Hatibović.

 

Home Wellness&Spa Medene masaže
Medene masaže PDF Print E-mail
Wednesday, 11 October 2006 00:13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porodično pčelarstvo Hatibović je na forumu Apimondije u Rimu, Italija, zvanično certificirano za terapeutsku masažu medom i jedni smo od rijetkih u svijetu koji su certificirani za to, a na širem području Balkana jedini smo certificirani za terapeutske masaže medom.

Koji je to process koji se odvija tokom ove masaže?

Mi proizvedemo poseban med, koji se isključivo koristi za ovu masažu. Kada osoba dođe na tretman, u našim prostorijama za masaže, nanosimo med I vršimo jako specifičnu masažu, da bismo postigli željene efekte.

Prvenstveni efekat masaže jeste izbacivanje toksina koji su se nakupili u organizmu usljed mnogobrojnih faktora, a između ostalog: nezdrave prehrane, nezdravog ritma života, sve više zagađenog zraka I okoliša.


  

 Toksini koji se tokom masaže izbacuju iz organizma

Poboljšanje cirkulacije tokom masaže(crvena područja na leđima)

 

Med u toku masaže prolazi slojeve kože: epidermis I dermis te kroz sloj ispod ovih slojeva kože, hypodermis, na površinu kože istiskuje nakupljene toksine a zatim, nakon toga, prodire kroz membrane do organa I podstiče njihovu zdravu funkcionalnost I poboljšava cirkulaciju krvi u cijelom organizmu.

Ova masaža ima primjenjivost kod svih osoba, svih uzrasta. Kada su u pitanju osobe idealnog zdravstvenog statusa, masaža potiče cirkulaciju, čisti organizam od toksina, relaksira I uravnotežuje organizam nakon napornih I stresnih dana.

A kada su u pitanju osobe koje dolaze sa dijagnozom, bilo da su to dijagnoze oboljenja nervnog, koštanog ili kožnog sistema, masažu primjenjujemo u sklopu sa oralnom terapijom, jer je naučno dokazano da naše terapeutske masaže mogu process oporavljanja organizma mnogostruko ubrzati.

Last Updated ( Thursday, 12 February 2015 20:29 )