JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović je još jednom dokazalo da je lider u području pčelarstva i apiterapije. 01.01.2009.god. smo primljeni u Američko apiterapeutsko društvo sa sjedištem u Nju Jorku.

 

Home Wellness&Spa Apitoksinoterapija
Apitoksinoterapija PDF Print E-mail
Wednesday, 11 October 2006 16:14

 


Kada smo certificirani za terapeutske medene masaže, također smo certificirani za terapeutske masaže pčelinjim otrovom i apipunkturu, što se jednom riječju naziva apitoksinoterapija.

Korištenje pčelinjeg otrova se spominje još u davnim vremenima, a mi ćemo Vam je ukratko predstaviti. Prvi pisani tragovi o primjeni pčelinjeg otrova datiraju iz vremena Hipokrata, oca moderne medicine, koji je živio prije 24 stoljeća i tada su reumatske tegobe uklanjane pčelinjim otrovom. Prije 1200 godina, Karlo Veliki, i u srednjem vijeku Ivan Grozni izliječeni su od gihta(arthritis urica)pčelinjim otrovom. U nešto noviju historiju spada Mao CeTung koji je sve do duboke starosti održavao svoje zdravlje i vitalnost pčelinjim otrovom i drugim pčelinjim proizvodima.

Međutim, značajno je spomenuti da korištenje pčelinjeg otrova, osim spomena u historijskoj kontekstu, naučno je dokazano i potvrđeno na mnogim svjetskim klinikama od strane mnogih liječnika.

O nastajanju pčelinjeg otrova možete više pročitati ovdje a ovdje ćemo vam predstaviti dobrobiti apitoksinoterapije.

 

 

Masaža pčelinjim otrovom


Ovo je prvi stepen apitoksinoterapije. Pčelinji otrov za masaže koristimo u vidu posebne kreme koju proizvodimo. Svi sastojci pčelinjeg otrova pozitivno djeluju na srce, krvne sudove i samu krv tako što pospješuje rad srca, regulira koagulaciju, čisti krvne sudove,itd. Dokazano djeluje na oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema, među kojima multipla skleroza, Alzhajmerova bolest, Parkinsonova bolest, kao i sve druge bolesti koje nose godine. Kod pacijenata oboljelih od Alzhajmerove bolesti, poboljšanja su vidna nakon samo nekoliko tretmana a kod pacijenata koji boluju od multipla skleroze djeluje na jačanje nervnog sistema i zaustavlja daljne uništavanje nervnih ćelija, čime zaustavlja razvitak oboljenja i istovremeno ga suzbija. Ove masaže se primjenjuju kod svih reumatskih oboljenja, u ranim i kasnim fazama razvića, i poboljšanja su vidna, zajedno sa korištenjem oralne terapije, nakon nekoliko terapija. Masaže sa pčelinjim otrovom su idealne za pacijente koje odlaze na radio-aktivna zračenja jer pčelinji otrov djeluje antiradijacijski a kod pacijenata sa metastazičnim oboljenjima djeluje antimetstazično. Ima uticaj na oboljenja svih organa-prostate, jajnika, raznih upala i tumora i zajedno sa oralnom terapijom proces pomaganja pri liječenju svih oboljenja je čak i dvostruko brži.


Masaža pčelinjim otrovom u kombinaciji sa oralnim terapijama i  terapeutskom masažom medom usporava starenje ćelija i svih organa, tako da i koža duže ostaje glatka i lijepa što je posebno bitno ženskoj populaciji. Porodično pčelarstvo Hatibović ima zadovoljstvo da Vam predstavi i da certficirano, od strane Apimondije, radi historijski najstariji i tehnološki najnapredniji način liječenja raznih oboljenja, ali i preveniranja od oboljevanja.

 


  

 Pčelinja žaoka-ubod u dermu i ispuštanje pčelinjeg otrova

 Najčešće napadnuta mjesta artritisom-liječenje pčelinjim otrovom

 

 Uticaj pčelinjeg otrova i svih pčelinjih proizvoda na sve organe i orgaizam u potpunosti

 

Apipunktura

Apipunktura je disciplina u kojoj se koristi pčelinja žaoka, odvojena ili i dalje u svom primarnom sistemu u svrhu direktnog ubrizgavanja pčelinjeg otrova u ljudski organizam.

Ubod može da se vrši na nekoliko načina u ovisnosti koja mjesta tretiramo i koji tip oboljenja je u pitanju.

Apipunktura je izuzetno kompleksan proces, koji se sastoji od mnoštva faza rada i uputstva koji se daju pacijentu da bismo postizali najbolje rezultate.

Širok je spektar oboljenja kod kojih se ove metode primjenjuju a nabrojat ćemo pojedina oboljenja:

-reumatska oboljenja

-oboljenja nervnog sistema

-zapaljenje živaca i bolovi u živcima

-kožna oboljenja

-neka očna oboljenja

-holesterol u krvi

-krvni pritisak

 

Za apitoksinoterapiju izuzetno je bitno napomenuti da se ne mora koristiti isključivo kod oboljenja, može se koristiti i u profilaktičke svrhe, jer je naučno dokazano da pored izuzetno ljekovitih svojstava, ima izuzetno jaka profilaktička djelovanja.

I kao što je Teofrast Paracelzijus izjavio, „Sve je otrov, ništa nije bez otrova, i u svemu postoji lijek. Ista doza supstancije može biti i otrov i lijek.“ , moramo napomenuti da je apitoksinoterapiju potrebno izvoditi kod ovlaštenih stručnih osoba jer, kada sve svedemo na jako kratku verziju, ove metode podrazumijevaju upotrebu otrova.

Last Updated ( Tuesday, 17 February 2015 20:06 )