JA slide show

Novosti

Porodično pčelarstvo Hatibović usljed velikih obaveza sa pacijentima i projekata za povećanje kapaciteta zbog svjetske renomiranosti  raskida saradnju sa magazinom "Aura" i "BH pčelar" od 25.08.2008.. Sve informacije će biti objavljivane na zvaničnoj web stranici Porodičnog pčelarstva Hatibovć i naravno za detalje koji Vas zanimaju, možete nam se direktno obratiti.

 

 

Forum Apimondije(Slovenija) PDF Print E-mail
Saturday, 07 March 2015 18:29

 

„Apimedica nad Apiquality“ forum je 2010.godine održan u Sloveniji, u glavnom gradu, od 28.septembra do 03.oktobra a seminari su održani u nekolicini različitih gradova, kao npr.Maribor.

  
Polazak na forum Prijavljivanje na forum

 

 

  

 U društvu čelnika Apimondije

 Govor predsjednika Apimondije, gosp. Ratie


Opet smo imali priliku da se vidimo sa dragim prijateljima iz svjetskih krugova pčelara, čela Apimondije kao i drage prijatelje, pčelare, iz Slovenije, s kojima smo nastavili saradnju.

Na forumu u Sloveniji, imali smo priliku slušati predavanja na različite teme, od novih ideja za držanje pčela, zaštite, zaštite okoliša u kome se nalaze do apiterapije.

 

  

 Međunarodno ocjenjivanje meda

 Primanje plakete za livadski med


Forum u Sloveniji je bio prvi na kome je održano međunarodno ocjenjivanje meda, što inače nije tipično za forume Apimondije, takmičenja su najčešće rezervisana za kongrese, ali ovo je bio izuzetak. Međunarodno ocjenivanje meda je održano u Semiču, koji je udaljen od Ljubljane otprilike 70km na kome smo osvojili srebrenu plaketu za livadski med, tako da smo nastavili nizati svoje uspjehe.

 

  

 U razgovoru sa predsjednikom

  U razgovoru sa predsjednikom


Nakon održanog međunarodnog takmičenja, imali smo priliku u divnoj atmosferi da se družimo, razmijenimo mišljenja i iskustva sa kolegama o održanom forumu i da ujedno poželimo jedni drugima lijepe želje do sljedećeg viđenja na kongresu Apimondije u glavnom gradu Argentine, a to će biti 42.kongres Apimondije.

  
 Poklon jednom velikom porodičnom prijatelju, gosp.Andreju Severu    Opraštanje do sljedećeg viđenja

 

 

Last Updated ( Friday, 02 October 2015 11:28 )